Újabb sikeres pályázat: Standarizált autóipari szerelő berendezés kifejlesztése a Flexmont Kft-nél
2014. június 03.

Projektazonosító: GOP-1.3.1-11/A-2012-0296


Projekt neve:


Standarizált autóipari szerelő berendezés kifejlesztése a Flexmont Kft-nél


 


 

Projekt leírás:


A Flexmont Kft. 1974 óta foglalkozik szerelés-automatizálással (szereléstechnikával, automatizálással), egyedi gépgyártással, célgép építéssel. A jelenlegi cég jogelődjének alapítása 1988-ra datálódik, amikor is a Bakony Művek vállalatból vált ki önálló tevékenység végzésére. A Kft. ezen cég jogutódjaként született meg 1992-ben. Ma a Flexmont Kft. 100%-ban magyar tulajdonban lévő vállalkozás. A dolgozók magasan képzettek, speciális szakmai ismeretekkel rendelkeznek. A létszám kb. 40%-a felsőfokú végzettségű, elsősorban műszaki területen.


A cég elsősorban autóipari termékek szerelésére, ellenőrzésére tervez és gyárt berendezéseket. Ezek a berendezések alkalmazkodnak az autóipari nagyvállalatok igényeihez egyedi szabványaihoz. A szerelő-ellenőrző gépek nagy megbízhatósággal rendelkeznek, félautomata, illetve automata üzemmódban üzemelnek. A szerelés folyamán a berendezések mérik, ellenőrzik a termékek méreteit, típusait, a szerelés folyamatainál alkalmazott fizikai paraméterek értékeit. A szerelés során mért, ellenőrzött adatokat, jellemzőket a berendezések informatikai rendszerei tárolják, rendszerezik.


 Jelen projektünk célja egy olyan félautomata vizsgáló pozíció kifejlesztése volt, amely minden szempont szerint megfelel a vevőnk (AUTOLIV GmbH) által kifejlesztett és gyártott gépkocsi biztonsági öv zárófej komplex életvédelmi, funkcionális tesztelésére és ellenőrzésére. A kifejlesztett félautomata berendezés megfelel a vevőnk standard előírásainak, szabványainak, munkavédelmi, ergonómiai előírásainak. Jelen projekt fő szempontja, hogy a kifejlesztett vizsgáló berendezésnek köszönhetően hibás termék nem kerül ki a gyártást követően a megbízó gyárából, azaz minden terméknek 100%-banhibátlan.


 Pályázati projektünk keretében kutatás-fejlesztési projektet valósítottunk meg a Veszprémben lévő telephelyünkön, mely fejlesztéshez 50.715.869 Forint támogatást nyertünk el a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett „Vállalatok komplex technológiai innovációjának/Akkreditált klaszter tagvállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” pályázat keretében.


A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.


Kedvezményezett neve és elérhetősége:


FLEXMONT Kft.


8200 Veszprém, Csererdő 0111/9 hrsz.


Telefon: +36/88 577-977, Fax: +36/88 577-979


E-mail: flexmont@flexmont.hu">flexmont@flexmont.hu">flexmont@flexmont.hu">flexmont@flexmont.hu


Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:


Nemzetgazdasági Minisztérium


Gazdaságfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság

1139 Budapest, Váci út 83.

gazdasagfejlesztes@ngm.gov.hu">gazdasagfejlesztes@ngm.gov.hu">gazdasagfejlesztes@ngm.gov.hu">gazdasagfejlesztes@ngm.gov.hu


www.palyazat.gov.hu

ügyfélszolgálat: +36 40 200-617 


 


 

« vissza