JANOME Asztali robot
Büszkén mutatjuk be az új JR2000N Asztali robot családot!
JR2500N mini
JR2500N mini
JR2300N
JR2300N
JR2400N
JR2400N
JR2500N
JR2500N
Tanító eszköz
Tanító eszköz
Miközben megőriztük a JR2000 család nagy hatékonyságát és minden fő tulajdonságát, figyelembevettük az önök visszajelzéseit és a mi tapasztalatainkat azért, hogy még megfelelőbb Asztali robotot kínáljunk önöknek.

A nagy pontosságú ismételhetőség és a nagymértékben merev szerkezet kialakításával az volt a koncepciónk, hogy olyan ideális gyártósori robotot készítsünk, mely sokféle termék kis sorozatú gyártásához alkalmas.

A fejlett programozhatóság és az alkalmazások a fejlesztő környezettel együtt könnyen lehetővé teszik egyedi menü parancsok készítését.
A JR családhoz tartozó Asztali robotunk kiváló eszköz olyan műveletek végrehajtására, mint adagolás, csavar meghúzás, forrasztás és PCB router.

A JANOME interfésszel a robot programozása egyszerű és gyors.
Előnyök
A JR család megoldásokat ad önnek!
 • Könnyű beállítás és gyors indítás
  A robot interaktív tanító eljárását könnyen lehet használni. Nem szükséges bonyolult programnyelv használata. A fő rendszer szoftver PC segítségével COM-on keresztül kapcsolódik a géphez. C&T adatok más gépekhez is PC-n keresztül továbbíthatók.
 • Megbízható pontosság
  A robosztus alumínium ötvözetből készült öntött ház (mind H, mind pedig L alakú felépítménnyel) rendelkeznek azzal a stabilitással, mely a nagy pontosságú ismételhetőséghez szükséges.
 • Kompakt méret & Flexibilitás
  A kompakt méret nemcsak helyet takarít meg, de lehetővé teszi kisebb munkahelyeken való alkalmazását. Kis alapterülete, könnyű súlya, és a beépített vezérlő lehetővé teszi rugalmas gyártórendszer kialakítását.
 • Professzionális program környezet
  A JR2000N Robot számtalan beépített rutint, változót és COM parancsot tartalmaz, mely lehetővé teszi a felhasználói komplex programozást
  Ezen kívül:
  Professzionális program csatlakoztatás Növelt adattár kapacitás Nem szükséges memória kártya
 • Új tanító eszköz
  A tanító eszköz könnyűvé és gyorssá teszi a beállítást és a módosításokat. A műanyag ház alkalmazásával 50%-os súly megtakarítást értünk el. E mellett megnövelt méretű LCD-vel láttuk el az új tanító egységet. A 320x240 pontos méretével a kijelző mérete majdnem kétszerese az előző modellének.
 • Kapcsolódás és sokoldalúság
 • - Több külső eszközzel kommunikál.
  Számtalan egyedi típusú I/O (PNP vagy NPN) eszköz, standard berendezésként van beállítva. Ezeket be lehet állítani oly módon, hogy a követelményeknek megfelelő választ tudjon adni.
 • - Beépített leegyszerűsített sorrendvezérlő.
  Amennyiben szükség lenne egy egyszerű sorrendvezérlőre, most nem szükséges ilyent vásárolni és a robothoz csatlakoztatni.
 • - COM2 és COM3 kiterjesztés.
  Az interface képes kezelni a kamerát, a magasság érzékelőt és külső berendezést is. (opcionális)
 • - Választható Bemeneti/Kimeneti mód
  "Süllyedő" vagy "Forrás" (szállítás előtt)
 • - Összeköthetőség más JR-C pontokat használó robotokkal.
  A JR-C Pontokat használva csak egy robot nyelvet kell megtanulni a JR2000N, a JS SCARA és a JSG Gantry robotokhoz.
  KX Servo Meghajtó
  KX Servo Meghajtó
  (Nagy precizitás)
Alkalmazás
A következő alkalmazásokat támogatjuk:
(Egyszerűen csatlakoztathatja berendezését Általános célú memóriakártya használata esetén.)
Electric Driver
Electric Driver
Adagolás
Adagolás
Forrasztás
Forrasztás
CCD kamera &Magasság szenzor
CCD kamera &
Magasság szenzor
 • Csavar rögzítés
  KX Szervo meghajtó (Precíziós) Azon alkalmazások esetén, amikor precíz rögzítés szükséges, megadhatja a nyomaték, a sebesség, a szög, a forgásirány és idő adatokat. Elektromos meghajtó Szabványos alkalmazások esetén, amikor mechanikai nyomaték beállítás szükséges. Laza rögzítés ellenőrzést végez, és hibajelzést ad.
 • Adagolás
  Az X, Y, Z, és R tengelyek egyidejű vezérlése. Ragasztási, kitöltési, szigetelési műveletek végezhetők különböző anyagokkal Pillanat ragasztó, szilikon és epoxi rezin, valamint forrasztáshoz használt folyasztószer adagolás
 • Forrasztás
  Az X, Y, Z, és R tengelyek egyidejű vezérlése. Pont vonal vagy ívek forrasztása. A forrasztó hegy gyors cseréje. Kiváló elektromos áramköri panel, vezetékek QFP és piezo elektromos alkatrészek forrasztásához.
 • CCD Kamera és magasság szenzor
  A CCD kamera és a Magasság szenzor a gyors és pontos vizsgálathoz alkalmas, és a megfogási és elhelyezési műveletek, valamint az adagolási, forrasztási alkalmazások pontos detektálását teszi lehetővé.


Ha saját eszközt kíván a Robothoz csatlakoztatni, kérem kattintson ide.
Szoftver
Munka pozíció megadása
Tanító Eszköz
Tanító Eszköz Mielőtt a munka pozíciót megadnánk, válassza a JOG vagy az NDI módot a Tanító eszköz gombjának megnyomásával. Tisztán kijelzett koordináta értékek segítik a pozíciók megadását.
Sorredvezérlő funkció
Sorredvezérlő funkció
Ez egy sorrendvezérlő funkció, ami a robot funkciótól függetlenül futhat.
Alkalmazási szoftver minták
Csavar rögzítő szoftver
Csavar rögzítő szoftver
Rögzítse a csavar rögzítés kondícióit, mint például a menetemelkedést, csavar hosszat, a forgatás sebességét, majd adja meg a "csavar rögzítés " pozícióját és a csavar rögzítés kondíciós számát a műveletre. A csavar rögzítő program ezzel teljes. Különböző rögzítési kondíciós szám adható meg minden egyes rögzítési műveletre azzal a céllal, hogy a programban különböző csavar rögzítési kondíciókat tudjunk létrehozni.
Adagoló szoftver
Adagoló szoftver
Adagoló programot lehet létrehozni olyan munkautasítások egyszerű megadásával, mint például "Pontszerű Adagolás" , "Vonalszerű adagolás kezdőpontja" , "Vonal követés" , és " Vonalszerű adagolás végpontja." Beállítható az "Adagolási idő" minden egyes "Pontszerű adagolási" műveletre. Változtatni lehet az Adagolási kondíciót, mint például az "Eszköz mód", "Jel művelet" típus (adagolókra), "Várakozási idő" (az adagolás lekapcsolásától az elmozdulás elindulásáig), "Felemelkedés nagysága" és a "Felemelkedés sebessége" (az adagolás végénél), egyszerűen a beállítással és az elmentéssel.
Palettálás vagy munka pozíció beállítás kamerával
Palettálás vagy munka pozíció beállítás kamerával
Beállítva a "Paletta számot", megismételhető ugyanaz a művelet más pontokban is. Beállítva a "Munka beállítási számot" , egyszerűen megadható a pozíció hiba a kamerával felvett standard pozícióhoz viszonyítva.
Hogyan lehet egy alkalmazási szoftvert készíteni
Alkalmazási szoftver minták
A különböző igényekhez saját alkalmazásokat (szoftvereket) is lehet készíteni. Például, definiáljunk egy pont típusú "Pont Adagolást" egy "Adagolási Alkalmazás" szoftver létrehozásával.
Adjuk meg a "pont adagolás" művelet tartalmát a pont típusú műveletek definíciós menüjében. {pl. Induljon az adagolás (adjuk meg: #genOut1), várakozzunk az adagolási időre (delay Dispense Time* 100), és azután állítsuk meg az adagolást (reset #genOut1).}
Adjuk meg a "Common Setting Variables Definition" a pont típusú definíciók menüjében úgy, hogy valamennyi pontra megadjuk az "Adagolási időt". A beállítás simply by a néhány szükséges érték megadásával, pl. A "Változó típus", "Változó azonosító", és a "Bemeneti egység" megadásával történik.
Adjuk meg a "Enumeration Type" vagy a "Numerikus típust" mint "Változó Típust." Amennyiben a "Enumeration Type" választotta, akkor az értéket a "Választható elemek" listából is választhatja.. A továbbiakban beállítható "Változó azonosító", és a változó név is, mint megnevezés kijelzést.
PC Szoftver "JR C-Pontok" (Opció)
PC Szoftver JR C-Pontok (Opció)
A JR C-Pontok egy továbbfejlesztett változatát jelentik a JR Pontok nevű asztali robotokhoz készített PC szoftvereknek. Kipróbált és tesztelt egyszerű programozási módszerek számos felhasználási területnél változatlanok maradtak. A továbbiakban, pótlólagos és tovább fejlesztett fordító funkció (robot nyelv) és egyéb egyedi igényekhez alakított funkciók is rendelkezésre állnak.
A fő képernyő végzi a többszörös pont-adat beállítást. Könnyen készíthető egy program, egyszerűen az olyan szükséges adatok megadásával, mint pl Pont típus, a Munka pozíció, a Vonali sebesség, a paletta szám, illetve a munka beállítási szám.
Vízszintes, vagy függőleges megjelenítési elrendezés is választható a pontok illesztéséhez. Táblázatkezelőkkel, mint például a Microsoft Excel programmal szerkesztett koordinátákat a Copy & Paste funkcióval lehet könnyen betölteni. Rajzokat is lehetséges koordináta értékekké konvertálni a PC-be töltve őket a CAD adat (DXF file) funkciót választva.
Egy pont művelet is könnyen bevihető és szerkeszthető a munka parancs listából történő választás segítségével. A fordít funkciót választva a pont művelet adatait a szöveg fileból is kiolvashatjuk. A helyi változók, a globális változók, és az állandó értékek megtekinthetők és tanuló paraméterekként beállíthatók a változók beállítása programpontban. A robot egyik jellegzetességeként számtalan speciális parancs, mint például a "waitCondTime" parancs egy beadandó jelre várakozik. (időtúllépés lehetséges a jelre vonatkozó várakozási időben).
Specifikáció
JR2203N, JR2204N, JR2303N, JR2304N, JR2403N, JR2404N, JR2503N, JR2504N
JANOME Scara robot
1. JSR típusú SCARA Robot (Léptető Motoros Rendszer)
Jellemzők
JSR típusú SCARA Robot
A Janome SCARA Robot nagy teljesítőképességű és alacsony költségű új típusú robot. A felhasználó barát interfész gyors programmódosítást tesz lehetővé programozói ismeretek nélkül. A direkt tanítási technika, a távoli tanítási technika, és az MDI bevitel segítségével egyszerusítettük a programozást.
 • Nagy teljesítőképesség, Alacsony költség
  A legpraktikusabb SCARA robotot szeretnénk kínálni a lehetséges legalacsonyabb áron. Ez lehetővé teszi a szerelő sorok automatizálását
 • Magasabb munka hatékonyság
  JSR típusú SCARA Robot
  A tanítási folyamatot a lehető legegyszerűbben szeretnénk megoldani. (nem szükséges bonyolult robot nyelvek használni) A memória kártyán található speciális szoftver alkalmazások (mint pl. Csavar meghúzás, Adagolás, illetve Forrasztás) teszik lehetővé az egyszerű és gyors tanítást.
 • Kompakt Méret
  A vezérlő a robot belsejében helyezkedik el, ezzel biztosítja a berendezés kompaktságát.
  Csak csatlakoztatni kell, és a robot már használható is. A kompakt méret lehetővé teszi azt, hogy kis helyen is használni lehessen.
 • Egyszerűsített sorrend vezérlő
  JSR típusú SCARA Robot
  A robot funkcióktól független, egyszerűsített sorrend vezérlő programot vagy PLC-t építettünk a robotba. Kiegészítő hardver nem szükséges, mert az I/O a robot alap testén elhelyezett külső I/O portokat használ.
Alkalmazások
A következő alkalmazásokhoz kínáljuk robotunkat:
(Általános felhasználású Memória kártya használata esetén könnyen csatlakoztatható más berendezés is)
Csavar meghúzás
Csavar meghúzás
Adagolás
Adagolás
Forrasztás
Forrasztás
CCD Kamera rendszer
CCD Kamera rendszer
Megfogás & Elhelyezés
Megfogás & Elhelyezés
Ha saját eszközt kíván a Robothoz csatlakoztatni, kérem, kattintson ide.
Specifikáció
JSR4004, JSR4403, JSR4402
2. JS típusú Szervo SCARA Robot (AC Szervo Motoros Rendszer)
Jellemzők
 • JS típusú Szervo SCARA Robot
  A JR C-Points szoftver a JR Points szoftver továbbfejlesztett változata. A különböző meglévő egyszerű alkalmazások, mint például az adagolás, csavar meghúzás, forrasztás megmaradtak. Ezen kívül egy új szoftver teszi lehetővé a felhasználó számára, hogy a bonyolult robot nyelvet, annak változóit, függvényeit kezelje.
 • 1: Stabil CP* Movement by Double Shaft Mechanism
  JS típusú Szervo SCARA Robot
  Nagy precizitású CP meghajtás és egyszerű Z- és R-tengely vezérlést lehet biztosítani az elkülönített Z- és R-tengely motor vezérlésekkel. (* "CP" állvány a folytonos mozgás érdekében)
 • 2: Nagy sebességű műveletek
  JS típusú Szervo SCARA Robot
  A csúcs szintű ciklusidő elérését a nagy teljesítményű AC szervo motorokkal és az eredeti JANOME nagy merevségű robot mechanizmussal tudjuk lehetővé tenni. Ez magasabb termelékenységet tesz lehetővé.
 • 3: Nagy merevségű kar
  JS típusú Szervo SCARA Robot
  A 4 kg terhelés mellett bekövetkező 0,04 mm lehajlás értéket akkor is biztosítani tudjuk, amikor a kar maximálisan kinyújtott állapotban van. Így nehezebb munkadarabok és szélesebb körű alkalmazások lehetségesek.
 • 4: Széles négyszög alakú területek, melyek alkalmasak az állvány mozgásokhoz
  JS típusú Szervo SCARA Robot
  210mm x 210mm méretu munka területek b x b (Jobbra) és b' x b' (Balra) garantáltak a JS350 modellnél.
 • 5: R-Tengely elfogadható tehetetlenségi nyomatéka
  JS típusú Szervo SCARA Robot
  Az R-tengely nagy megengedhető tehetetlenségi nyomatéka széles szerszám alkalmazási lehetőséget biztosít.
 • 6: Felhasználóbarát szerszám becsövezés
  JS típusú Szervo SCARA Robot
  Tizennégy jelvezetékkel és négy légvezetékkel szereltük fel a robotot. Ez kompakt elrendezést tesz lehetővé.
 • 7: A JS család képes megjegyezni a karok pillanatnyi helyzetét, miközben kikapcsoljuk. Nem szükséges az alaphelyzetbe vinni a robotot az újraindításkor.
  Ezzel csökkenteni lehet a beállítási időt.
Szoftver
Átmenet a programozástól a testre szabásig

A JR C-Pontok (kísérleti név) szoftver a JR Pontok szoftver továbbfejlesztett változata, mely magas szintű felhasználásokhoz teremt egyszerűen használható program beviteli rendszert.

A "C-Pontok" jelentése "Testre szabható Pontok", amelyik, ahogy a neve is sugallja, azokat a pontokat jelenti, mely testre szabható. Büszkén mutatjuk be a JR C-Pontokat, mint új tanító rendszert a jelenlegi BASIC típusú robot nyelvvel szemben
 • 1. Egyszerű tanítás
  Szoftver
  A JS család örökli a JR család egyszerű pont-tanítási rendszerét. A tanító eszköz segítségével el lehet végezni a kismértékű változtatásokat. Így gyors rendszerindítást és beállítást lehet elérni.
 • 2. Többcélú tanítás
  A beépített robot nyelv kiterjeszti a robot sokoldalúságát.
 • 3. Testre szabásos tanítás
  Az eredeti JANOME alkalmazási szoftver, mint például a csavarbehajtó, vagy az adagoló szoftver a felhasználó által programozható. A felhasználó be tudja állítani az eredeti csavarmeghúzási vagy adagolási feltételeket, illetve egyedi felhasználói szoftvert is készíthet.
 • 4. Üzemzavar kiküszöbölő funkció
  Bővítettük a vezérlést egy "Adminisztráció Mód" a jelenlegi "Tanító mód" és "Futási Mód" mezőkben. Az Adminisztráció Móddal egyszerűsíteni tudja a menüt és kiküszöbölheti az üzemzavart.
  (Az Adminisztráció Mód olyan beállítási lehetőségeket tartalmaz, mint "Testre szabás mód", "Adminisztráció beállítási mód", "Diagnózis mód" , vagy "Mechanikai beállítási mód". Az "Adminisztráció beállítási mód" alkalmazásával beállítható a "Kezdő csatorna", a "Program szám változás (érvényes/Nem érvényes)" és a "COM beállítást (mint pl a Baud Rate)".
 • 5. Összes Program:
  255 program (jelenlegi: 100 program)
 • 6. Összes Pontok:
  30,000 pont (jelenlegi: 6,000 pont)
Specifikáció
JS-250/350/450/550-GP
JANOME hivatalos oldala: www.janomeie.com