Vibrációs adagolás
Vibrációs adagolás
A vibrációs adagoló berendezések a szerelési folyamatokban, a szerelendő alkatrészeket ömlesztett állapotból rendezett állapotba készítik elő. A körrezgők, lineáris rezgők fokozatnélküli szabályozhatóság mellett biztosítják a szükséges ütemszerinti adagolást. Az adagoló berendezések kiegészíthetők szükség szerint pneumatikus fúvókákkal, alakfelismerő kamerával, automatikus utántöltő berendezéssel, speciális zajvédelemmel, PLC vezérléssel, speciális állvánnyal, egyenkénti adogatóval. A berendezések a szerelő pozíciók központi vezérléséről is üzemeltethetők. A robotos berakó pozíciók jellemző kiszolgáló berendezése.
Sajtolástechnika
Sajtolástechnika
A sajtolási feladatok függvényében a pozíciók felépítésének felszereltsége megválasztható. A sajtoló erőt biztosító berendezések működtetése pneumatikus, hidro-pneumatikus, hidraulikus vagy elektromos szervo rendszerűek. A vezérlés lehet pneumatikus, vagy PLC / számítógépes/ vezérlésű. A működtetés igény szerint lábpedállal, kétkezes indítóval, nyomógombbal, darab pozícióérzékeléssel, védőablak-zárással, intelligens kezelőpulttal stb. indítható. A pozíciók felszerelhetők szerelő- körasztallal, tolókészülékkel. A különböző fizikai jellemzők mérésére a pozíciókba beépíthetők erőmérők, hosszmérők, nyúlásmérők.

Az egyéb informatikai lehetőségek / pl adatgyűjtés, távdiagnosztika és –javítás stb /
Szállítórendszerek
Szállítórendszerek
A különböző szerelő pozíciók közötti alkatrész, illetve palettamozgatás a feladatuk. A szállítóeszköz szerint lehet telehevederes, láncos, ikerhevederes, ikerláncos, fogazott-szíjas és görgős kivitelű. Elrendezés alapján vízszintes-, ferdeszállító tört síkelrendezésű. Üzemeltetés szerint fix sebességű, fokozat nélkül szabályozható, valamint léptető üzemmódú. A méret a feladatokhoz igazított. A szállítószalagok rendszerbe szervezhetők technológiai igény szerint, saját vezérléssel ellátva. Az ikerpályás rendszereknél a hordozólapok technologizált kivitelben rendelhetők. A vázszerkezet acél vagy extrudált alumínium.

A szállítórendszerek építésénél a Flexmont mint rendszerintegrátor elsősorban a Rexroth építőelemekkel építkezik. Egyedi speciális feladatoknál saját konstrukciókat alkalmaz.
Csavarozás-technológia
Csavarozás-technológia
A szerelő pozíciók csavarozási műveleteinek végzésére szolgáló berendezések. A csavarbehajtó motorok pneumatikus-, elektromos-, kézi- vagy automata működtetésűek. Felszerelhetők nyomatékméréssel, hosszellenőrzéssel és automatikus csavaradogatással. Lehet egy- és többorsós kivitelű. Szükség esetén felszerelhető kamerás alakfelismerővel számítógépes adatkigyűjtéssel.
Adagolás technika
Adagolás technika
A szerelési folyamatoknál előforduló zsír, ragasztó, szilikon, hab, gyanta; egy-és kétkomponensű kevert anyagok pontos adagolására szolgáló berendezések. Az adagolt termékek hőmérséklete lehet szobahőmérsékletű; illetve melegített. Az alapberendezések építőelemeit a Hilger u. Kern / DOPAG csoport termékei biztosítják, amely termékek kizárólagos képviseletét Magyarországon és a FÁK országaiban a FLEXMONT Kft látja el. Az adagoláshoz szükséges kiegészítő perifériákat: munkahely-, pozíció kialakítást, adagolófej mozgatást, rendszerbe integrálást, üzembe helyezést, szervizelést, pótalkatrész ellátást a FLEXMONT Kft végzi.
Bővebb információt kaphat a témáról az alábbi oldalon:
Támolygó-szegecselés
Támolygó-szegecselés
Azoknál a szegecselési technológiáknál, ahol a szegecselésnél a szár kihajlási veszélynek van kitéve, vagy a fejforma kialakítása lényeges,esetleg a szegecsfejre valamilyen feliratot kell képezni, ajánlott a támolygó szegecselési eljárás. A berendezések rendelkeznek szegecselési erő programozhatósággal, hosszmérővel. A támolygó szegecselő mozgás a szegecsszár körül lehet 2D illetve 3D jellegű, egy- illetve többfejes kialakítású. Az alapberendezést a Bodmer Küsnach AG termékei biztosítják, melyek termékek kizárólagos képviseletét Magyarországon és a FÁK országaiban a FLEXMONT Kft látja el. A szegecselési technológia kiegészítő perifériáit: pozícióba integrálást, kiegészítő automatizálást, üzembe helyezést, szervizelést, pótalkatrész ellátást a FLEXMONT Kft végzi.
Bővebb információt kaphat a témáról az alábbi oldalon:
Robottechnika
Robottechnika
A szerelési feladatoknál - különösen gyors műveleteknél, többszöri típusváltásnál - a szerelendő alkatrészek pozícionált berakásánál jól alkalmazhatóak a szerelő robotok. Ezek a berendezések jól felhasználhatók a különféle adagolás-technikai megoldásoknál az adagolófejek térbeli pályán történő mozgatására is. Az alapberendezéseket a JANOME japán cég biztosítja. A robotok technologizálását, programozását; a rendszerbe illesztését, üzembe helyezését, és szervizelését cégünk, a FLEXMONT Kft végzi.
Bővebb információt kaphat a témáról az alábbi oldalon: